TijeloRIJEČI: Trnsko; Rock i kvart

TijeloRIJEČI: Trnsko; Rock i kvart
UO Istovremeno poziva vas na BESPLATNA predavanja, radionice i posjet MSU. Više o programima pročitajte:
PROGRAM TijeloRIJEČI: TRNSKO💚
2.TEMAT-ROCK I KVART– tribina, posjet Muzeju suvremene umjetnosti, četverodnevna radionica
21., 22., 24., 28. i 29.10. 2023.
UO ISTOVREMENO u suradnji s MSU, Zagreb
Radionica TijeloRIJEČI poziva Vas na ekstenzivan program „TijeloRIJEČI Trnsko“, u organizaciji UO Istovremeno, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti. Program uključuje 4 temata od kojih se svaki sastoji od diskurzivnog programa, posjete Muzeju suvremene umjetnosti te četverodnevne radionice nakon koje slijedi prezentacija te završna izložba u Muzeju suvremene umjetnosti u travnju 2024. Projekt je financiran u sklopu programa Kultura i umjetnost u zajednici Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba. SVI PROGRAMI SU BESPLATNI.
Nakon uspješnog prvog temata „Urbani i zeleni ritam“ održanog u rujnu, u listopadu krećemo s novom temom:

ROCK i KVART
21.10.2023.
RAZGOVOR: Rock i kvart / 19.00 h
sudjeluju:
Đorđe Matić – pisac, esejist, autor knjige Tajni život pjesama
Tomislav Tenšek Snoopy – gitarist
Daniel Badanjak – Glazbena Kuća
KONCERT: ROCK, SNOOPY Y DUENDE i pokoji gost / 20.30 h
Mjesni odbor Trnsko, ul. Trnsko 34
Razgovaramo o glazbenom životu kvarta nekada i danas, promišljamo što baštiniti i kako osmisliti budućnost. Tribina je neformalnog karaktera, osmišljena više kao druženje u kojemu smo pomalo nostalgični, pomalo kritični, pomalo vizionarski. Što se promijenilo u glazbi, produkciji, navikama; kako promjene utječu na način na koji slušamo i doživljavamo glazbu? Što još rock kultura može ponuditi mladima? Gosti tribine, svako iz svoje perspektive, dijele iskustva slušanja, sudjelovanja, doživljavanja, a publika je pozvana sudjelovati. Nakon razgovora, legendarni Snoopy i pokoji gost vode nas na glazbeno putovanje.
22.10.2023. / 11 h
POSJET MSU: Od Gang of 4 do Grupe šestorice
Av. Dubrovnik 17
Kustosica Leila Topić provest će nas kroz postav Muzeja suvremene umjetnosti, naglašavajući radove koji tematiziraju glazbu i kolektivno stvaralaštvo, od Grupe šestorice autora, nastalih u duhu šezdesetih pa do Muzičkog biennala koji je 1981. ugostio legendarni bend Gang of 4.
21. 10. /16.00-18.00 h, MO Trnsko, javni prostori unutar kvarta
22.10./11.00 – 13.30 h, MSU
28. i 29.10./ 11.00-13.30 h, MO Trnsko,
javni prostori unutar kvarta
RADIONICA TijeloRIJEČI: Trnsko
Rock i kvart
Izvedbeno književna radionica u sklopu koje slušamo rock, plešemo i pišemo. Upoznavanjem s poetikom bendova koji su obilježili osamdesete i devedesete (s naglaskom na one koji su djelovali u Novom Zagrebu), stvaramo vlastite poetike kroz pokret i tekst, razgovaramo o tome što je nama glazba i što sve podrazumijeva rock kultura. Znači li glazba zajedništvo i imamo mi li vremena za glazbu? I najvažnije, radionica osigurava prostor u kojemu pažljivo slušamo i reagiramo – tijelom i tekstom. Pripremite omiljene bendove, možda ih čujete na drugi način!
Radionica je otvorena za sve uzraste i nije potrebno prethodno plesno ili književno iskustvo.
PRIJAVE: uoistovremeno@gmail.com
NAPOMENA: radionica 22.10. održava se u MSU, nakon vodstva. Ostale radionice održavaju se u MO Trnsko, prema rasporedu
VIŠE O RADIONICI:
Projekt TijeloRIJEČI započeo je suradnjom Neve Lukić i Josipe Bubaš 2015. godine. Riječ je o radionici koja se bavi odnosom teksta i pokreta te potiče polaznike na kreativni izričaj. Cilj radionice je stapanje književnog i izvedbenog medija, odnosno povezivanje nastalih tekstova i koreografija kroz različite pristupe, poput glumačkog, pripovjednog, itd., a kroz koje polaznici na finalnoj prezentaciji predstavljaju nastali rad.
Više o radionici: https://tijelorijeci.com/
Josipa Bubaš diplomirala je povijest umjetnosti engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirala je na Odsjeku za Interdisciplinarne humanističke znanosti Sveučilištu Zadru s temom Tjelesnost izvedbe i izvedba tjelesnosti. U izdanju Leykam International objavila je knjigu Izvedba tijela i tjelesnost izvedbe, 2021. U istraživanju spaja teoriju i praksu. Kao izvođačica i koautorica sudjelovala je u različitim projektima. Od 2012. godine bavi se i autorskim radom. Izvela je niz performansa na festivalima te u galerijskim, muzejskim i javnim prostorima. Osmišljava i vodi izvedbene i interdisciplinarne radionice i projekte.Objavila je stotinjak tekstova u različitim stručnim časopisima na HR 3 i na portalima. Sudjelovala je na konferencijama i objavila stručne radove.
Neva Lukić magistrirala je povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Teoriju moderne i suvremene umjetnosti na sveučilištu Leiden u Nizozemskoj. Aktivna je kao književnica, kustosica i likovna kritičarka. Članica je AICA-e, ULUPUH-a, HDP-a i HZSU-a.
Budući da je u posljednjih jedanaest godina živjela u različitim gradovima poput Leidena, Den Haaga, Rijeke, Zagreba i Beograda, zanimaju je fenomeni prekograničnih interakcija, identiteta i razmjena različitih kultura. Primijenjujući interdisciplinarni pristup likovnim umjetnostima, književnosti i postavljanju izložbi često povezuje svoje pisanje s kustoskom aktivnošću. Prvenstveno ju zanima problematika “narativa”, “identiteta”, a ponajviše “jezika”.

Kada

21., 22., 24., 28. i 29.10. 2023.

Gdje

MO Trnsko, Muzej suvremene umjetnosti

Produkcija

UO Istovremeno